Μια πιτούλα πολύ ιδιαίτερη, που την έφτιαχνε η γιαγιά μου, συνήθως το χειμώνα.
Γίνεται με σιμιγδάλι αντί για αλεύρι, που την κάνει πιο νόστιμη και τρώγεται πολύ ευχάριστα, τόσο ζεστή, όσο και παγωμένη.
Δοκιμάστε τη και θα εκπλαγείτε με την υπέροχη γεύση της!
Βάζουμε σ᾿ ένα μπολ το σιμιγδάλι, τα τυριά, το γάλα, τ᾿ αυγά και τ᾿ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σ᾿ ένα μπρίκι καίμε το βούτυρο, το περιχύνουμε πάνω στο μείγμα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί Ν°32 ή 34 (διαμ. 32 ή 34 εκ.), μέσα και στα πλαϊνά και στρώνουμε τα μισά φύλλα ακτινωτά, βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα.
Ρίχνουμε το μείγμα, το απλώνουμε να πάει παντού και γυρνάμε τα εσωτερικά φύλλα προς τα μέσα, αφήνοντας τα δύο εξωτερικά απ᾿ έξω.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλα, βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα.
Ενώνουμε τα κάτω με τα πάνω φύλλα, κάνοντάς τα κόθρο, γύρω - γύρω και τα βουτυρώνουμε πολύ καλά.
Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με τα δάχτυλα, με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 40' με 45', μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας.
Ενώνουμε τα κάτω με τα πάνω φύλλα, κάνοντάς τα κόθρο, γύρω - γύρω και τα βουτυρώνουμε πολύ καλά.
Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με τα δάχτυλα, με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 40' με 45', μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου