Απ᾿ τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, που αρέσει και σε όλους τους φίλους μου.
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σ' ένα κοτοπουλάκι, μαγειρεμένο μαζί με πιπεριές και μανιτάρια, μέσα σε μπύρα, που δημιουργεί ένα αποτέλεσμα καταπληκτικό.
Φτιάξτε το και χαρείτε το με τους αγαπημένους σας!
Από βραδύς, πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, το βάζουμε σ᾿ ένα μπολ, ρίχνουμε τη μαρινάδα, (η συνταγή της μαρινάδας Εδώ) και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα.
Πριν το μαγειρέψουμε το βγάζουμε και το πλένουμε καλά.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα (πλασωτέ), σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
Όταν σοταριστεί από τη μια μεριά, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4'- 5'.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μπύρα προσεχτικά (να μην αφρίσει), τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα του.
Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ριζότο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου