Λαχανικά τουρλού



Ένα πάρα πολύ νόστιμο, καλοκαιρινό φαγητό, υγιεινό, φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο που να αρέσει ιδιαίτερα στα περισσότερα παιδιά· στα δικά μου πάντως, αρέσει πάρα πολύ.
Οι λάτρεις των κολοκυθιών και της μελιτζάνας θα το λατρέψετε, ενώ τα αρωματικά που έχει, θα σας τρελάνουν.


Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά, (πλασωτέ) κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, τις πατάτες και σοτάρουμε για 7΄- 8΄ να ροδίσουν ελαφρά.


Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το δυόσμο και τον πελτέ.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, τη ζάχαρη και ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε για 20΄- 25΄ περίπου, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά, πιούν τα υγρά τους και μείνουν με το λάδι τους. 

(Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).

Σερβίρουμε το τουρλού με ζεστό, φρέσκο ψωμί και φέτα. Τρώγεται και κρύο, ωραιότατα.

Σχόλια