Αλλιώς τα κολοκυθοφάσουλα της γιαγιάς μου.
Έπρεπε να περάσουν είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια, για ν' αρχίσουν να μου αρέσουν και να καταλάβω πόσο ωραίο και υγιεινό φαγητό είναι!
Από τότε και μέχρι σήμερα, τους μήνες που τα έχουμε, δεν λείπουν ποτέ απ᾿ το τραπέζι μας.
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε πολύ καλά.
Παράλληλα, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το μαϊντανό, το σέλινο και την πιπεριά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα κολοκύθια, την πιπεριά και τα φασόλια σε μέτρια φωτιά για 5΄- 6΄ μέχρι να ροδίσουν λίγο.
Ύστερα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τόσο νερό, όσο να δούμε ότι καλύπτονται όλα μας τα υλικά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40΄- 45΄ περίπου.
Κάπου - κάπου πρέπει να κουνάμε την κατσαρόρα, για να μην μας κολλήσει. (Δεν ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσουν τα λαχανικά).
Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε.
Τα φασολάκια μας είναι έτοιμα, όταν έχουν μαλακώσει και μείνουν με το λάδι τους.
Χρειάζονται οπωσδήποτε καλή, βαρελίσια φέτα για παρέα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου